Dani Tipkovnice 2017 249 Images Thumb Medium615 0

 

U sklopu ovogodišnjeg 41. međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber, Hrvatsko stenografsko društvo organizirat će 40. DAN TIPKOVNICE - Državno prvenstvo u kompjutorskoj daktilografiji.

 

Ova tradicionalna manifestacija održat će se u subotu 17. studenoga 2018., s početkom u 9:00 sati, u prostorijama Hrvatskoga stenografskog društva, Teslina 5/I.

 

Natjecanje će se održati u suvremenom informatičkom kabinetu Hrvatskoga stenografskog društva, opremljenom bežičnim LENOVO računalima, no natjecatelji mogu koristiti i priključiti svoju tipkovnicu, a biti će organizirano:

 

I. U disciplini prijepisa teksta (Text Production) po skupinama i to:

  •  A-skupina - tridesetminutni prijepis teksta (vrhunski daktilografi) 
  •  B-skupina - desetminutni online prijepis teksta
    • natjecatelji mlađi od 17 godina
    • natjecatelji od 17 do 20 godina

II. U disciplini pisanja po diktatu (Audio Transcription) - u trajanju od pet minuta, brzinom 160 slogova/min.

 

U disciplini I.-B, za učenike srednjih škola u dobnim skupinama do 17 godina i 17-20 godina natjecanje se provodi putem TAKI programa (www.intersteno.org - Internet Contest - Training with Taki version - hrvatski - odabir vremena u trajanju pisanja), što znači da je cijeli postupak od prijave, natjecanja i objave rezultata digitaliziran i javno objavljen u realnom vremenu na web stranici: www.intersteno.it - Intersteno Internet Contest - National Classifications lists - Državno natjecanje - continue >> potrebno odabrati dobnu skupinu.

 

U disciplini II. - pisanje po diktatu - mogu sudjelovati natjecatelji koji su u prethodnom natjecanju u disciplini prijepisa teksta postigli rezultat od 300 i više znakova u minuti. Natjecatelji trebaju osigurati priručne slušalice (kao za mobitele).

 

Po završetku natjecanja predviđen je odmor uz zakusku i sokove, a nakon toga održat će se Informatička tribina u informatičkom kabinetu HSD-a.

 

Svečano proglašenje rezultata uz podjelu pehara najboljima po disciplinama i diploma svim plasiranim natjecateljima bit će upriličeno u predvečernjim satima u istom prostoru.

 

PRIJAVNICA - ovdje

PROPOZICIJE - ovdje

PROGRAM - ovdje