Ukupno 85 učenika iz 12 srednjih škola, Bjelovara, Osijeka, Đakova, Požege, Pule, Slavonskog Broda, Karlovca, Varaždina, Zagreba i Preloga te sedmero članova Hrvatskog stenografskog društva sudjelovalo je na ovogodišnjem 19. tradicionalnom online natjecanju u kompjutorskoj daktilografiji u organizaciji međunarodne asocijacije Intersteno. Natjecanje u 10-minutnom prijepisu teksta održano je od 15. ožujka do 12. svibnja 2021., u kategoriji prijepisa na materinjem jeziku i u višejezičnom prijepisu, a sudjelovalo je ukupno 834 natjecatelja. 

Viktor Matraković, učenik Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, u dobnoj skupini 13-16 godina sa rezultatom od 451,2 znak/min., osvojio je 7. mjesto na svijetu u konkurenciji 116 plasiranih natjecatelja.

Najbolji plasman u dobnoj skupini 17-20 godina ostvario je Leo Alagić, učenik Upravne škole Zagreb, sa rezultatom od 435,3 znak/min. i zauzeo je 8. mjesto među 341 plasiranih natjecatelja.

Najbolja natjecateljica u dobnoj skupini 21-90 godina je Andrea Wawrzynek s rezultatom od 493,6 znak/min., koje ju je plasiralo na 36. mjesto.

U kategoriji prijepisa teksta na više jezika, među kojima je i hrvatski jezik, natjecatelji Hrvatskog stenografskog društva natjecali su se i ostvarili plasman: Andrea Wawrzynek (15 jezika) zauzela je 15. mjesto, Stjepan Puškarić (5 jezika - 48. mjesto), Vinko Kovač (3 jezika - 77. mjesto), Stjepan Džalto (2 jezika - 82. mjesto).

Hrvatsko stenografsko društvo zahvaljuje svim natjecateljima i njihovim mentorima, uz iskrene čestitke na postignutim rezultatima.

Cjelokupnu rang listu preuzmite na www.intersteno.org - Internet Contest - Classifications lists...