Ghent Intersteno Images Stories Thumb Medium615 0

Nastavljajući tradiciju sudjelovanja na kongresima Intersteno i svjetskim prvenstvima od prijema HSD-a i Republike Hrvatske u članstvo ove međunarodne asocijacije 2005.g. (dosad u Beču, Pragu, Pekingu i Parizu), Hrvatsko stenografsko društvo organizira nastup hrvatske ekipe na ovogodišnjem, 49. kongresu i Svjetskom prvenstvu u Ghentu (Belgija) nedaleko Bruxellesa, 13.-19. srpnja 2013. godine.

Nakon održanog Državnog prvenstva u kompjutorskoj daktilografiji u sklopu 34. Dana tipkovnice, 17. studenoga u Zagrebu, temeljem postignutih rezultata određena je I prijavljena hrvatska natjecateljska ekipa u disciplinama brzine prijepisa i obrade teksta u sastavu: Andrea Muženić Vidak, Ivana Kokot i Nikolina Radmanović (juniori, do 21g.), te Tanja Ivana Juričev, Katarina Klarić, Pamela Hadžiselimović, Vera Pendeš, Kristina Zlodi i Nataša Cigetić (seniori).


Radi što bolje pripremljenosti naših natjecateljica, voditeljica ekipe gđa Marica Piršlin, nastavnica birotehničkih predmeta u Upravnoj i birotehničkoj školi Zagreb, započela je s pripremnim vježbama te sastavila terminski plan priprema, koje se održavaju u informatičkom kabinetu Hrvatskog stenografskog društva u Zagrebu, Teslina 5/I, a koje obuhvaćaju: posebne vježbe za postizanje točnosti u pisanju, razne vježbe izdržljivosti, provjeru prijepisa u trajanju 30 minuta, kao i upute o tome kako vježbati do sljedeće skupne vježbe.

Prva skupna vježba održana je u subotu 2. ožujka, a sljedeće su na rasporedu, također subotom u vremenu od 10.00 do 12.00 sati, u terminima: 6. travnja; 4. svibnja; 1. lipnja, 29. lipnja i 6. srpnja 2013.g. Sva dodatna pitanja i prijedlozi mogu se uputiti na e-mail adresu: mpirslin69@gmail.com.

Pozivamo natjecateljice da se odazovu i sudjeluju u pripremnim skupnim vježbama, radi što bolje pripremljenosti za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu i postizanja što boljih rezultata, a time na najbolji mogući način i promidžbe strukovne izvrsnosti i naše zemlje u svijetu. (JH)