Corvinus Uneversety Images Thumb Medium615 0

Upravni odbor HSD-a na svojoj 21. sjednici održanoj 16. travnja 2015. donio je odluku o konačnom sastavu hrvatske ekipe koja će predstavljati našu zemlju na jubilarnom 50. kongresu i natjecanjima Svjetskog prvenstva INTERSTENO u Budimpešti 17.-24. srpnja 2015. godine. Sva događanja u sklopu ove jedinstvene svjetske manifestacije, za koju se dosad već prijavilo više od 500 sudionika, odvijat će se u Corvinus University na obali Dunava.

Osmeročlana hrvatska daktilografska ekipa, sastavljena po dobnim skupinama prema postignutim rezultatima na državnom prvenstvu u sklopu 36. Dana tipkovnice u studenom prošle godine, natjecat će se u disciplinama 30-minutnog prijepisa teksta na računalu (Text production), pisanja po diktatu (Audio transcription) korekture teksta (Text corrections with PC), te profesionalne obrade teksta (Professional word processing), i to:

  • ANDREA MUŽENIĆ-VIDAK, studentica politologije u Zagrebu (Text production; Professional word processing; Text corrections With PC)
  • KRISTINA ZLODI, zaposlenica Hrvatske obrtničke komore (Text production; Audio transcription; Text corrections with PC; Professional word processing)
  • NATAŠA CIGETIĆ, zaposlenica Hrvatske gospodarske komore (Text production; Audio transcription)
  • PAMELA KATAI, zaposlenica Humanitarne udruge “Zamisli”, Zagreb (Text production; Audio transcription)
  • ŽANA MANENICA, učenica Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik (Text production)
  • DOMINIK MUJANOVIĆ, učenik Ekonomske škole Požega (Text production)
  • ANA BARIČEVIĆ, učenica Ekonomsko-birotehničke škole  Slavonski Brod (Text production)
  • PETRA TOMIĆ, učenica Ekonomske škole Braća Radić, Đakovo (Text production)

U disciplini grafičke/rukopisne stenografije (Speech capturing) nastupit će RADMILA HANJŠ-BARBERIĆ, zaposlenica tvrtke Hostin d.o.o. u sastavu INA Grupe, Zagreb, te RAJNA BANOVAC, koja će se natjecati i u daktilografskoj disciplini Text production.

Voditeljica ekipe, u čijem su sastavu još prof. EVA HORVATH-ŽAJA i JOSIP HANJŠ, je prof. MARICA PIRŠLIN, nastavnica birotehničke grupe predmeta u Upravnoj školi Zagreb. Na prvom svjetskom nastupu svoje će učenike pratiti i bodriti njihove nastavnice i mentorice MARIJANA MILOŠEVIĆ, ANA KOVAČEVIĆ i MELITA ŠIMIĆ.

Više o programu i svim događanjima na: intersteno2015.org