Intersteno Council 2015 Images Thumb Medium615 0

Na nedavno održanom 50. kongresu Interstena u Budimpešti, u konkurenciji nacionalnih strukovnih udruga Argentine i SAD-a, prihvaćena je kandidatura HSD-a za domaćinstvo redovnog godišnjeg zasjedanja Vijeća Interstena & IPRS (Council meeting & IPRS) u Zagrebu krajem rujna 2016. godine.

Vijeće Interstena najviše je tijelo ove međunarodne strukovne asocijacije u razdoblju između zasjedanja Skupštine. Čine ga po jedan predstavnik iz zemalja članica, a svoja redovna godišnja zasjedanja održava svake godine u drugoj zemlji članici. Tom prigodom raspravlja o aktivnostima koje provodi Intersteno te nacionalne asocijacije u dijelu informiranja, praćenja i aktivne uključenosti u sva zbivanja i dostignuća informacijsko-komunikacijske tehnologije u području govora i pisma, standardima i propozicijama natjecanja te o nadolazećim kongresima.

Tijekom višednevnog boravka gosti iz brojnih zemalja sa svih kontinenata imat će prigode upoznati ljepote i znamenitosti našega grada, a mnogi od njih već su izrazili želju posjetiti Nacionalni park Plitvička jezera i neke priobalne destinacije.

Na prvoj sjednici Upravnog odbora HSD-a u tekućem mandatu, održanoj 10. rujna o.g., tim je povodom osnovan Organizacijski odbor za pripremu i realizaciju ovog značajnog međunarodnog skupa u koji su imenovani Josip Hanjš, predsjednik Društva, Kristina Zlodi, predsjednica Informatičke sekcije i predstavnica Hrvatske u Vijeću Interstena, Marica Piršlin, predsjednica Stručno-pedagoške sekcije, te Andrea Muženić Vidak, predsjednica Daktilografske sekcije i Nataša Cigetić koje su u pripremi kandidature priredile efektnu power point prezentaciju o našoj zemlji i gradu Zagrebu za članove Vijeća Interstena na njihovoj sjednici tijekom Kongresa u Budimpešti.
(Snježana Tomić)