Cilj tečaja je osposobiti polaznike za vještinu deseteroprstnog "slijepog" pisanja na računalu.

PREPORUČAMO:

  • UČENICIMA/STUDENTIMA
  • ZAPOSLENIMA U DRŽAVNOJ I LOKALNIM UPRAVAMA
  • ZAPOSLENIMA U INSTITUCIJAMA, USTANOVAMA I SL.
  • SUDSKIM ZAPISNIČARIMA
  • ODVJETNICIMA
  • LIJEČNICIMA
  • PREVODITELJIMA
  • INFORMATIČARIMA
  • NOVINARIMA I DR.

Počnite i vi već danas tipkati 'brzinom svjetlosti'! Kontaktirajte nas!KOMPJUTORSKA DAKTILOGRAFIJA

Poduka deseteroprstnog slijepog tipkanja je kratka, brza i učinkovita.

Kompjutorska daktilografija vještina je pravilnog i brzog tipkanja na tipkovnici računala. Tipkati bez gledanja i sa svih deset prstiju ubrzava, olakšava i ne umara pri unosu teksta u računalo. Pravilno tipkanje danas je rukopis. - Tipkamo češće nego pišemo rukom. Tipkanje se ne zaboravlja. Trajno ostaje pravilan način korištenja tipkovnice.

Pravilno ustrojena vještina tipkanja - jednako opterećuje sve prste pri tipkanju. Razvija ujednačenu motoričku spretnost i za druge aktivnosti.

 

TEČAJ U HRVATSKOM STENOGRAFSKOM DRUŠTVU

Hrvatsko stenografsko društvo, u sklopu svojih aktivnosti, održava tečajeve kompjutorske daktilografije – pravilnoga i brzog deseteroprstnog „slijepog“ pisanja na računalu (bez potrebe gledanja u tipkovnicu).

Tečajevi se održavaju permanentno tijekom godine, u razdoblju od početka rujna do kraja lipnja, u našem informatičkom kabinetu na adresi Doma Hrvatskog stenografskog društva, Biskupa Josipa Galjufa 5. 

 

Tečaj obuhvaća svladavanje nastavnog programa u trajanju od 35 nastavnih sati. Održava se u poslijepodnevnim satima 2-3 puta tjedno po 2-3 nastavna sata, s početkom u 17.00 sati, što znači ukupno cca 4-5 tjedana, a svakom je polazniku osigurana stručna literatura.

 

Po završetku polaznici dobivaju Uvjerenje o završenom tečaju, a moguće je i polaganje ispita (odmah ili nakon određenog perioda treninga i prakse – uključeno u cijenu tečaja) za odgovarajuću daktilografsku klasu prema standardima međunarodne strukovne organizacije Intersteno. (Vidjeti tablicu)

Cijena tečaja iznosi 1.000,00 kuna + PDV (ukupno 1.250,00 kn) po polazniku.

Prije početka tečaja sa svakim se polaznikom zaključuje ugovor o međusobnim pravima i obvezama.

 

INDIVIDUALNI TEČAJEVI

Za osobe koje nisu u mogućnosti prisustvovati tečaju u navedenim terminima, Hrvatsko stenografsko društvo može organizirati i individualan tečaj uživo i/ili online.  

 

 

DAKTILOGRAFSKE KLASE

Kandidat dobiva potvrdu o klasi ako u prijepisu i diktatu ima sljedeći broj neto znakova u minuti.


BROJ NETO ZNAKOVA KLASA
201-250 III.
251-300 II.
301-350 I. B
351-400 I. A
401-450 majstor
451... velemajstor