ZAVRŠEN 52. KONGRES I SP INTERSTENO CAGLIARI 2019.

09 KOLOVOZ 2019

Svečanim proglašenjem rezultata završen je 52. Kongres i Svjetsko prvenstvo Intersteno 2019., održano 13.-19. srpnja 2019. godine u Cagliari (Sardinia) na kojem se okupilo više od 500 sudionika iz 29 zemalja svijeta.
Od hrvatskih natjecatelja, članova Hrvatskog stenografskog društva, najbolji rezultat u kompjutorskoj daktilografiji, disciplini Text Production, ostvarila je Andrea Wawrzynek, profesorica Upravne škole u Zagrebu, plasmanom na 8. mjesto u kategoriji senior, Kristina Zlodi Bukvić plasirala se na 42. mjesto. U kategoriji junior, 15. mjesto zauzeo je Šimun Džalto.

U disciplini korekcije teksta, Text Corrections, Andrea Wawrzynek osvojila je 34. mjesto, a Kristina Zlodi Bukvić 53. mjesto u kategoriji senior.
U disciplini profesionalne obrade teksta, Professional word processing, Andrea Wawrzynek zauzela je 14. mjesto u kategoriji senior.
Čestitamo našim natjecateljima na postignutom uspjehu na Intersteno natjecanju!
Prijevod i obradu tekstova za natjecanje prema Intersteno pravilima izradile su Eva Horvath-Žaja i Nikolina Vicković, prof. iz Upravne škole u Zagrebu. Zahvaljujemo se na sveukupnoj pripremi za svjetsko natjecanje i uspješnoj suradnji.

Više o natjecanju možete pogledati na Intersteno web stranici https://www.intersteno2019.org/, facebook stranici Društva https://www.facebook.com/stenograf.hr/