NATJECANJE CHRISTMAS TYPING CHALLENGE

01 PROSINAC 2020

Hrvatsko stenografsko društvo u suradnji s Interinfo Polska organizira novo međunarodno natjecanje pod nazivom Christmas typing challenge. Natjecanje će se održati 19. prosinca 2020. godine. Natjecatelji pišu na materinjem jeziku.


S obzirom da ove godine nismo održali Dan tipkovnice zbog epidemije COVID-19, ali i razornog potresa koji je onemogućio fizički rad naše Udruge, organiziramo ovo natjecanje kao pripremu za sljedeći Dan tipkovnice.
Registracije na natjecanje, vježbe za natjecanje i samo natjecanje održavat će se na stranici: https://konkursy-interinfo.pl/
Svi natjecatelji i mentori dobit će potvrde o sudjelovanju.
Nastavnici mogu prijaviti učenike preko “Upravljaj školskom ekipom” i to na dva načina. Jedan nastavnik prijavljuje sve učenike iz škole i onda nam na e-mail adresu dostavlja podatke o svim mentorima (ime i prezime, e-mail i broj učenika) ili se svaki nastavnik posebno prijavljuje sa svojim učenicima.
Natjecanje je koncipirano na način da natjecatelj piše dva teksta u trajanju od 10 minuta. Na klasifikacijskoj listi natjecatelj će biti rangiran prema boljem rezultatu. Natjecatelji su podijeljeni u dvije kategorije: do 20 godina i od 20 godina na dalje. Ne postoji gornja dobna granica za sudjelovanje. Seniori se prijavljuju samostalno pritiskom na Natjecatelji – registracija. Isto tako se prijavljuju i učenici koji nemaju mentora i ne sudjeluju preko škole.
Platforma na kojoj se održava natjecanje je u vlasništvu Interinfo Polska i upravo zato postoji naknada za sudjelovanje na natjecanju u iznosu od 20,00 kuna. Zauzvrat ćemo dodijeliti vrijedne nagrade za osvojena prva tri mjesta u dvije kategorije.
U sklopu natjecanja organizirat ćemo i stručni skup za nastavnike (webinar) s temom: Korektura teksta u trajanju od 2 sata. Stručni skup će se održati u subotu, 19. prosinca 2020. godine, s početkom u 12:00 sati. Predavanje će održati svjetski prvak u korekturi teksta g. Krystian Wawrzynek na hrvatskom jeziku.
Za stručni skup možete se prijaviti preko poveznice do 18. prosinca 2020. godine, do 17:00 sati – https://forms.gle/yjB9aBjd61gmVSTx6
Informacije o načinu sudjelovanja na stručnom skupu dobit će putem e-mail adrese nakon prijave.
Pravilnik natjecanja pogledajte na stranici www.stenograf.hr – Dokumenti, a za sva pitanja slobodno nas kontaktirajte.
Upute za prijavu učenika također preuzmite na stranici Dokumenti.