ZAVRŠILO JE NATJECANJE CHRISTMAS TYPING CHALLENGE


OBJAVLJENO: 22 PROSINAC 2020

Dana 19. prosinca 2020. godine održalo se međunarodno natjecanje Christmas Typing Challenge u suradnji s Interinfo Polska.
Natjecalo se 263 natjecatelja (147 iz Hrvatske) u dvije kategorije (juniori – do 20 godina i seniori – iznad 20 godina).
Sudjelovalo je 20 škola iz Hrvatske i to iz Županje, Rovinja, Varaždina, Štitara, Bjelovara, Ogulina, Novske, Zagreba, Rijeke, Zadra, Pitomače, Karlovca, Požege, Slavonskog Broda, Osijeka, Pule, Vele Luke, Vinkovaca i Preloga.

U kategoriji juniora najbolje rezultate iz Hrvatske postigli su Leo Alagić (1. mjesto) s 500,5 znakova u minuti, Stjepan Puškarić (2. mjesto) s 498 znakova u minuti i Marija Farena (13. mjesto) s 362,6 znakova u minuti. U kategoriji seniora najbolje rezultate iz Hrvatske postigli su Šimun Džalto (4. mjesto) s 542,9 znakova u minuti, Stjepan Džalto (6. mjesto) s 507,9 znakova u minuti i Josip Gojak (8. mjesto) s 476,6 znakova u minuti.

Kako bi natjecanje bilo zanimljivije, u realnom vremenu se prikazivao zbroj rezultata najboljih deset natjecatelja iz svake države kako bismo vidjeli koja država vodi. Na kraju je Poljska odnijela pobjedu. Sljedeće godine se nadamo revanšu!

U sklopu natjecanja održano je i stručno usavršavanje nastavnika struke s temom „Korektura teksta“. Predavanje je održao aktualni svjetski prvak u korekturi teksta, g. Krystian Wawrzynek. Stručno usavršavanje pratilo je 33 nastavnika preko aplikacije Google Meet.

Zahvaljujemo se svim školama, mentorima i natjecateljima na sudjelovanju!

Rezultate svih natjecatelja pogledajte u opširnije.
Rezultati natjecatelja Christmast Typing Challenge.
Rezultati – kategorija Junior
Rezultati – kategorija Senior
Prezentacija sa stručnog usavršavanja
Baza korekturnih znakova