CHRISTMAS TYPING CHALLENGE 2

Hrvatsko stenografsko društvo u suradnji s Interinfo Polska organizira po drugi puta međunarodno natjecanje Christmas typing challenge. Natjecanje će se održati 18. prosinca 2021. godine (subota) online. Natjecatelji pišu na materinjem jeziku.
Registracije na natjecanje, vježbe za natjecanje i samo natjecanje održavat će se na stranici: https://konkursy-interinfo.pl/
Više informacija o načinu registracije, pravilniku i stručnom skupu pročitajte u opširnije.

Svi natjecatelji i mentori dobit će potvrde o sudjelovanju.

Natjecanje je koncipirano na način da natjecatelj piše dva teksta u trajanju od 10 minuta. Na klasifikacijskoj listi natjecatelj će biti rangiran prema boljem rezultatu. Natjecatelji su podijeljeni u dvije kategorije: do 20 godina i od 20 godina na dalje. Ne postoji gornja dobna granica za sudjelovanje.

Nastavnici registriraju učenike preko “Upravljaj školskom ekipom”. Prvo jedan nastavnik škole (koordinator školske ekipe) treba registrirati školsku ekipu, a onda registrirati učenike i upisati njihove mentore.

Seniori (natjecatelji stariji od 20 godina) se prijavljuju samostalno pritiskom na Natjecatelji – registracija. Isto tako se prijavljuju i učenici koji nemaju mentora i ne sudjeluju preko škole.

Naknada za sudjelovanje na natjecanju iznosi 20,00 kuna.

Za prva tri mjesta Hrvatsko stenografsko društvo i Interinfo Polska svojim će natjecateljima dodijeliti vrijedne nagrade.

U sklopu natjecanja organizirat ćemo i stručni skup (webinar) s temom: Izrada vlastite tipkovnice za višejezična natjecanja pomoću Microsoft Keyboard Layout Creatora u trajanju od 2 sata. Stručni skup će se održati u subotu, 18. prosinca 2021. godine, s početkom u 12:00 sati. Predavanje će održati Andrea Wawrzynek, predsjednica HSD-a.

Za stručni skup možete se prijaviti ovdje do 17. prosinca 2021. godine, do 17:00 sati.

Informacije o načinu sudjelovanja na stručnom skupu dobit ćete putem e-mail adrese nakon prijave.

Pravilnik natjecanja preuzmite ovdje, a za sva pitanja slobodno nas kontaktirajte.

Upute za registraciju školske ekipe i prijavu učenika preuzmite ovdje.