ODRŽANO NATJECANJE CHRISTMAS TYPING CHALLENGE 2

Dana 18. prosinca 2021. godine održalo se međunarodno natjecanje Christmas Typing Challenge 2 u suradnji s Interinfo Polska.

Natjecalo se 282 natjecatelja (163 iz Hrvatske) u dvije kategorije (juniori – do 20 godina i seniori – iznad 20 godina).
Sudjelovale su 23 škole iz Hrvatske i to iz Županje, Đakova, Pazina, Rovinja, Varaždina, Štitara, Bjelovara, Ogulina, Novske, Zagreba, Rijeke, Zadra, Pitomače, Našica, Karlovca, Požege, Slavonskog Broda, Osijeka, Pule, Vinkovaca i Preloga.

U kategoriji juniora najbolje rezultate iz Hrvatske postigli su Viktor Matraković (5. mjesto) s 514,1 znakova u minuti, Leo Alagić (6. mjesto) s 512,9 znakova u minuti i Mihael Marošević (10. mjesto) s 432,9 znakova u minuti.

U kategoriji seniora najbolje rezultate iz Hrvatske postigli su Šimun Džalto (1. mjesto) s odličnih 612,8 znakova u minuti, Stjepan Džalto (6. mjesto) s 511,1 znakova u minuti i Josip Gojak (8. mjesto) s 494,2 znakova u minuti.

Kako bi natjecanje bilo zanimljivije, u realnom vremenu se prikazivao zbroj rezultata najboljih deset natjecatelja iz svake države kako bismo vidjeli koja država vodi. Nakon dobrog početka Hrvatske ipak je Poljska ponovno odnijela pobjedu i na tome joj čestitamo!

U sklopu natjecanja održano je i stručno usavršavanje nastavnika struke s temom „Izrada vlastite tipkovnice za višejezična natjecanja koristeći Microsoft Keyboard Layout Creator“. Predavanje je održala predsjednica Hrvatskog stenografskog društva Andrea Wawrzynek. Usavršavanje je pratilo 28 nastavnika preko aplikacije Google Meet.

Zahvaljujemo se svim školama, mentorima i natjecateljima na sudjelovanju i čestitamo im na odličnim rezultatima.