ODRŽANO 20. ONLINE INTERSTENO NATJECANJE

Na ovogodišnjem jubilarnom 20. online Intersteno svjetskom natjecanju u daktilografiji sudjelovalo je najviše natjecatelja i škola iz Hrvatske do sada! Ukupno 153 natjecatelja iz 23 srednjih škola i Hrvatskog stenografskog društva sudjelovalo je na ovogodišnjem natjecanju. Sudjelovale su škole iz Zagreba, Bjelovara, Vinkovaca, Osijeka, Đakova, Rijeke, Požege, Šibenika, Zadra, Slavonskog Broda, Pazina, Varaždina, Ogulina, Biograda na Moru, Drniša, Novske, Preloga, Pitomače i Vela Luke. Natjecanje u 10-minutnom prijepisu teksta održano je od 28. veljače do 11. travnja 2022., u kategoriji prijepisa na materinjem jeziku i u višejezičnom prijepisu, a sudjelovalo je ukupno 997 natjecatelja. 

Domagoj Smolčec, učenik GSSŠ Bernardina Frankopana iz Ogulina, u dobnoj skupini 13-16 godina sa rezultatom od 392,7 znak/min., osvojio je 9. mjesto na svijetu u konkurenciji 182 plasirana natjecatelja.

Najbolji plasman u dobnoj skupini 17-20 godina ostvario je Viktor Matraković, učenik Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, s rezultatom od 507,3 znak/min. i zauzeo je odlično 5. mjesto među 477 plasiranih natjecatelja.

Najbolja natjecateljica u dobnoj skupini 21-90 godina je Andrea Wawrzynek s rezultatom od 514,2 znak/min., koje ju je plasiralo na 26. mjesto.

U kategoriji prijepisa teksta na više jezika, među kojima je i hrvatski jezik, natjecatelji Hrvatskog stenografskog društva natjecali su se i ostvarili plasman: Andrea Wawrzynek (16 jezika) zauzela je 12. mjesto, Ivana Kokot (7 jezika – 42. mjesto), Stjepan Puškarić (6 jezika – 43. mjesto), Ivan Nekić (6 jezika – 50. mjesto), Šimun Džalto (3 jezika – 59. mjesto) i Mirna Andročec (2 jezika – 83. mjesto). U kategoriji juniora najbolje mjesto u višejezičnom poretku osvojio je Viktor Matraković (22. mjesto – 8 jezika). Karlo Bosančić osvojio je 30. mjesto u kategoriji učenika na višejezičnom natjecanju sa otipkana dva jezika.

Hrvatsko stenografsko društvo zahvaljuje svim natjecateljima i njihovim mentorima, uz iskrene čestitke na postignutim rezultatima.

Cjelokupnu rang listu preuzmite na www.intersteno.org – Internet Contest – Classifications lists…