HRVATSKA EKIPA ZA 53. INTERSTENO KONGRES I SVJETSKO PRVENSTVO

  • Objava objavljena:2 kolovoza, 2022

Hrvatska ekipa koja će predstavljati Hrvatsku na 53. Kongresu i svjetskom prvenstvu Interstena u Nizozemskoj – Maastrichtu od 5. do 11. kolovoza 2022. godine sastavljena je po dobnim skupinama te prema postignutim rezultatima na državnom prvenstvu u sklopu 43. Dana tipkovnice u ožujku ove godine.

  • Ante Blažević, učenik Upravne škole Zagreb natjecat će se u kategorijama Text production (prijepis teksta u trajanju 30 minuta) i kategoriji Text correction (korektura teksta);
  • Viktor Matraković, učenik Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar natjecat će se u disciplinama Text production, Text correction i Word processing (napredna obrada teksta u Wordu);
  • Karlo Bosančić, učenik Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci natjecat će se u disciplinama Text production, Audio transcription i Word processing.
  • Nataša Cigetić natjecat će se u kategoriji seniora u disciplinama Text production i Note taking and reporting, a osim toga bit će u žiriju za ispravljanje svih ostalih natjecateljskih disciplina.
  • Ivana Kokot natjecat će se u disciplinama Text production, Text correction i Audio transcription.
  • Stjepan Džalto, Šimun Džalto i Stjepan Puškarić iz Ivankova, natjecat će se u šest disciplina i to: Text production, Text correction, Note taking and reporting, Speech capturing, Real time speech capturing i Audio transcription.
  • Voditeljica ekipe je predsjednica Društva Andrea Wawrzynek koja će se također natjecati i to u sljedećim disciplinama: Text production, Text correction, Word processing, Speech capturing, Real time speech capturing i Audio transcription.

Osim natjecatelja, na 53. Kongres Interstena ići će i mentorice Andrijana Hajduković (mentorica učenika Karla Bosančića) i Aleksandra Hohnjec (mentorica učenika Viktora Matrakovića), zahvaljujući naporima i donacijama Vukovarsko-srijemske županije, Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar te Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci.

Sudjelovanje natjecatelja iz Ivankova potpomognuto je donacijom Općine Ivankovo koja je pokazala da cijeni vještine i napore svojih sugrađana koji su već godinama najbolji daktilografi u Hrvatskoj.

Ovim putem zahvaljujemo svim donatorima koji su omogućili sudjelovanje ovako velike ekipe na 53. Intersteno kongresu i svjetsko natjecanju Interstena.

Više o kongresu pogledajte na www.intersteno2022.org

Sretno našim natjecateljima!