ODRŽANO NATJECANJE CHRISTMAS TYPING CHALLENGE 3

Dana 17. prosinca 2022. godine održalo se međunarodno natjecanje Christmas Typing Challenge 3 u suradnji s Interinfo Polska.

Natjecalo se 286 natjecatelja (159 iz Hrvatske) u dvije kategorije (juniori – do 20 godina i seniori – iznad 20 godina).
Sudjelovale su 24 škole iz Hrvatske i to iz Vinkovaca, Novske, Gline, Pazina, Zadra, Slavonskog Broda, Ogulina, Čakovca, Pitomače, Rijeke, Požege, Županje, Bjelovara, Varaždina, Đakova, Pule, Osijeka, Kutine, Dubrovnika, Vrgorca, Gračaca i Preloga.

U kategoriji juniora najbolji rezultat postigao je Viktor Matraković (1. mjesto) s 532,1 znakova u minuti.

U kategoriji seniora najbolji rezultat iz Hrvatske postigao je Šimun Džalto (1. mjesto) s odličnih 577,0 znakova u minuti!

Kako bi natjecanje bilo zanimljivije, u realnom vremenu se prikazivao zbroj rezultata najboljih deset natjecatelja iz svake države kako bismo vidjeli koja država vodi. Nakon dobrog početka Hrvatske ipak je Poljska ponovno odnijela pobjedu i na tome joj čestitamo!

U sklopu natjecanja održano je i stručno usavršavanje nastavnika struke s temom „Motivacija za sudjelovanje na natjecanjima iz perspektive sudionika svjetskog prvenstva“. Predavanje je održao predsjednik daktilografske sekcije Hrvatskog stenografskog društva Šimun Džalto. Usavršavanje je pratilo 30 nastavnika preko aplikacije Google Meet.

Zahvaljujemo se svim školama, mentorima i natjecateljima na sudjelovanju i čestitamo im na odličnim rezultatima.